Saturday 19 November 2011

ingilizce konuşmak için çok geç değil...

istanbul ingilizce konuşma kulübü 2005 yılından bu yana ingilizce konuşma eğitimlerinin bireysel ve kurumsal bazda profesyonel olarak sunmaktadır.yaptığınız iş ne olursa olsun doğru ve akıcı ingilizce konuşmanın katmadeğeri tartışılamaz.istanbul ingilizce konuşma kulübü düzenlediği eğitimlerle uzun süredir ingiliz dili eğitiminde bir sorun olarak yer alan konuşma konusunu profesyonel olarak ele almakta ve sadece bu konuda çalışma yapmaktadır.

eğer sizde aşağıdaki durumlardan en az birini yaşadıysanız geç kalmadığını belirtmek isteriz.

*iş görüşmesine gideceğim fakat görüşmeyi ingilizce yapacaklar uykularım kaçıyor.
*aslında benim hakettiğim bir pozisyona sadece daha iyi ingilizce konuştuğu için başkası geldi.
*ingilizce konuşabilseydim satış gerçekleşecekti.
*işimi değiştirmek istiyorum ancak firmalar elimdeki ingilizce bildiğime dair sertifikalar ve diplomalarla değil ,ne derece akıcı ve düzgün ingilizce konuştuğumla ilgileniyor.
*biraz sonra yurtdışından arayacaklar,en iyisi bir bahane bulup ortadan kaybolayım.
*bu toplantı kariyerim için çok önemli keşke şu işi daha önde halletseydim.
*telefon gelirse hatlarda sorun var der kapatırım.e mail ne güne duruyor.
*eyvah yabancı ortaklarla yemeğe çıkacağız en iyisi gürültülü bir ortama gidelim konuşma ,hatta ingilizce konuşma hiç olmasın. nasıl olsa bir şekilde hallederiz.
*bu adamlar nasıl konuşabiliyorlar?nerede ne zaman öğrenmişler?
*toefl veya ielts sınavını keşke ingilizce konuşma sınavı dahil edilmeden geçseydim.
*adam sadece ingilizce konuşabildiği için benim 4 katım maaş alıyor.
*üniversite bitti ama bu firmalarda hep ingilizce istiyor en iyisi daha lokal firmalara yöneleyim.
*işe girerken biliyorum dedim o kadar da diploma ve sertifikam var ne güzel işi götürüyordum nereden çıktı bu iş gezisi.
*yabancı ortaklar haftaya toplantı için istanbula gelecekler.nasıl hasta olabilirim acaba?
*şu konferans benim için çok önemli. aslında söyleyeceklerim çok ama ingilizce konuşmak mı?boşver böylede iyiyim.
*uluslararası çalışmalıyım ancak ingilizce konuşamıyorum.
*görüşmeye çağırdığımız kişilerin diplomalarına bak. ya çok iyi konuşuyorlarsa?ben en iyisi sadece soracağım soruları hazırlayayım.soru sormalarına da fırsat vermem olur biter.

aslında bu liste uzar gider.hatta paylaşmak istedikleriniz varsa bizede yazabilirsiniz.ingilizce konuşmak kolaydır.yeter ki isteyin ve hedefiniz olsun.bu konuda çözüm ortağınız olmaktan mutluluk duyacağımızı bilmenizi ister bayramınızı kutlar sağlık ve esenlikler dileriz.

istanbul ingilizce konuşma kulübü
"profesyonel ingilizce konuşma eğitimi merkezi"
istanbul english club
şişli/istanbul/türkiye
+90 212 232 75 54(pbx)

Friday 18 November 2011

Hangi İngilizce Öğretmeni?

Konuşma eğitimi alacağınız İngilizce öğretmeninde olması gereken özellikler.
*Anadilinin İngilizce olması veya bilingual olması(çift anadil)
*Üniversitede İngiliz Dili Eğitimi almış olması veya Native Speaker ise üniversite diplomasına ek olarak celta,tefl veya tesol sertifikalarından en az birine sahip olması.
*Teorik bilgi haricinde Konuşma İngilizcesine son derece iyi hakim olması.
*Dilin dinamik yapısı gözönüne alındığında sürekli kendini güncelleyebiliyor olması.
*Teknolojik altyapıyı iyi kullanabiliyor olması.
*Çok iyi bir dinleyici olması ve öğrencinin yaptığı hataları anında düzeltmesi veya not alarak daha sonra düzeltmesi.
*İyi bir dinleyici olmasının yanısıra iyi bir konuşmacı olması.
*Konuşmasının çok düzgün olması.
*Konuşma dersleri klasik ders saati olarak değerlendirilmez.1 veya 2 saat boyunca ders sürecini iyi ve efektif yönetebilecek kapasiteye sahip olması.
*Öğrenciye kendini derste değilmiş gibi hissettirmesi.
*Profesyonel iş hayatına alışkın olması.İş dünyasında kullanılan terminolojiye hakim olması.
*Eğitim öncesi yapılan görüşmede öğrencinin ihtiyaçlarını çok iyi analiz edebilmesi ve hedef odaklı bir süreç yönetebilme kapasitesine sahip olması.

Bütün bunlar bir araya geldiğinde uzun yıllar size bir sorun gibi gözüken İngilizce Konuşma , kısa bir süre sonra kariyer hedeflerinize ulaşmada en önemli araçlarınızdan biri olarak size yıllarca eşlik edecektir.

Thursday 17 November 2011

Konuşmamı nasıl daha çabuk geliştirebilirim?

Hergün konuştuğumuz onlarca kişi en kısa yoldan İngilizce Konuşma sorununu çözmek, konuşmasını daha akıcı duruma getirmek ve bunu aktif olarak günlük yaşantısına , elbette en başta iş hayatı olmak üzere entegre etmek istiyor.Bunu inanın biz sizden daha fazla istiyoruz.Ancak gözardı edilmemesi gereken bir durum var ki , konuşma interaktif bir olgu ve maalesef süreç uzun.Bu süreci çeşitli yöntemlerle azaltmak mümkün ancak çok kısa sürede konuşmak mümkün olsa bugün dünyada herkes istediği dili çok kısa bir sürede öğrenir ve bu kadar yöntem ortaya çıkmazdı.Bunu şöyle örnekleyebiliriz.Çok kısa sürede vücudunuzun magazin dergilerindeki modeller gibi olmasını istiyorsunuz.Düşünmeyen veya en azından bir kez bile düşünmemiş bir kişi olacağına pek ihtimal vermiyoruz.Bunun için televizyonda,gazetelerde,dergilerde ve internet sitelerinde birçok yöntem anlatılıyor ve bazı materyaller pazarlanıyor ve satılıyor.Spor salonuna düzenli olarak devam eden ve son derece fit görünen çok kişi tanıyorum ve eminim sizde tanıyorsunuzdur.Ancak bu tür bir araç veya yöntem ile istediği sonuca ulaşan kimseyi reklamlar haricinde görmedim.İşte aynı şey maalesef İngilizce konuşma için de geçerli.Süreç uzun ve ancak doğru çalışma yöntemleri ile azaltılabilir.Mucizevi bir şekilde kısaltılamaz.İngilizce Konuşmayı geliştirmenin en önemli aracı ana dili İngilizce olan veya hem Türkçe hem de İngilizce ye ana dili kadar hakim olan(bilingual),akademik altyapısı sağlam bir eğitmen ile yüzyüze çalışmaktır.Muhakkak kullanılan diğer yöntemlerde fayda sağlar ancak bu durumda iş görüşmelerini ve diğer İngilizce Konuşma yapacağınız durumları da internet üzerinden mi yoksa telefonla mı yapacağınızı bir kez daha ciddi olarak düşünmeniz gerekir.Biz işin zor olan tarafını gösteriyoruz ancak kalıcı ve net sonuçlar bizim için çok önemli ve işin doğası neyse uygulamada onu kullanmaya özen gösteriyoruz.Konuşma insanlar tarafından yapıldığına göre ,başka bir dili konuşmayı da ancak o dili konuşan insanlardan öğrenebilirsiniz.Ana dilimiz Türkçe olduğu için ve İngilizceyi yabancı dil olarak konuşmak istediğimiz gözönüne alındığında işin eğitim boyutu ortaya çıkmakta ve bu eğitimi hem İngilizce Konuşması çok iyi , hemde İngilizce Konuşmayı öğretmek için için eğitim almış bir kişiden almanız gerçeği son derece açık olarak gözükmektedir.

Wednesday 2 November 2011